MENÜ

Munkahelyi baleset... mire figyelj?

Ha munkahelyi baleset történik és a gyógyulás meghaladja a 3 napot, a felépülést nem a háziorvos, hanem egy kirendelt szakorvos fogja felügyelni.

Az 1-6 hétig terjedő időszakot a munkaadó fizetni, ha a balesetet követően legalább 4 hétig megszakítás nélkül táppénzen van a munkavállaló. A sérült személy csak ezen esetben jogosult a munkaadó által fizetett táppénzre, ami az utolsó havi bér 100%- a. A 7. héttől a törvény szerint előírt illetékes kamara fizeti az un. Verletztengeld-et, ami gyakorlatilag nem más, mint a Krankengeld.

A kamara információt gyűjt mind a munkavállalótól mind pedig a munkáltatótól a balesettel kapcsolatban. A beérkezett információk alapján határozzák meg, hogy ki az illetékes az első 6 hétben a táppénz folyósítása terén. Ameddig ez nincs tisztázva, addig a napi ellátás összege nem állapítható meg. Ha anyagilag valaki mégis megszorulna, lehet kérvényezni a kamaránál egy esetleges előleg kifizetést. Ezt utólag egy pontos elszámolás fogja követni.

A kamara teljes egészében állja a költségeket a felépüléssel kapcsolatban. Ha maradandó sérülés történt, ami a későbbiekben nem teszi lehetővé az aktuális munkakör betöltését a jelenlegi munkahelyen, van lehetőség egy átiskolázást igényelni, amennyiben az orvosi jelentések ezt megindokolják.

Mit tehetsz, ha a szükségét érzed egy rehabilitációs kezelésnek, de a kamara nem támogatja?

A rehabilitációs kezeléssel kapcsolatban kérvényt nyújthatsz be a nyugdíjbiztosítódnál, Az elbírálásához szükséges a kezelőorvos átal kitöltött kérdőívet is csatolni. A jóváhagyást követően levélben értesítést kapsz a klinikai rehabilitáció pontos időpontjáról. Ha a kapott időpont valami miatt mégsem megfelelő, a határozatot ugyan meg lehet fellebbezni, de nem ajánlott.

Érdemes fontolóra venni:

A rehabilitációs kezelés alatt az állapottól függően felajánlhatnak 1-2 hét hosszabbítást, amit az érintett páciens maga dönthet el, hogy elfogadja-e vagy sem.  Egy nemleges válasz nagyban befolyásolja az otthoni további kezeléseket. Azaz a betegbiztosító nagy valószínűséggel nem, vagy csak részben fogja a felépüléshez szükséges eszközöket, kezeléseket támogatni.


Átiskolázás/ Umschulung:

Az átképzés alatt (2-3 év) egy un. Übergangsgeld-et folyósítanak, ami az utolsó nettó bér kb 70%- a. Saját költségre van lehetőség jogi úton kártérítést (Schadensersatz, Schmerzensgeld- et ) igényelni a munkáltatótól, vagy aki a balesetet okozta, de a sérült személynek kell tanukat és bizonyítékokat gyűjtenie. Az előny, hogy a németországi munkajogi törvények nagyrészt a munkavállaló mellett állnak.

Forrás:

https://www.arbeitstipps.de/arbeitsunfall-wer-zahlt-lohnfortzahlung-oder-berufsgenossenschaft.html#.VtVcVebO9OR 

Munkanélküli lettem...hogyan tovább?
Kutyatartás szabályai Németországban

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. október 20. kedd
Start Németország © 2019 - Webdesign by Organik