MENÜ

Negatív SCHUFA bejegyzés... törölhető?

Talán veled is előfordult már, hogy hitelt szerettél volna igényelni, de egy negatív SCHUFA bejegyzés miatt a bank elutasította a kérvényed.

Mit is jelent valójában a SCHUFA kifejezés?

Nos a SCHUFA Németország legnagyobb gazdasági nyilvántartó hivatalának rövidített neve, mely hasonló szerepet tölt be, mint Magyarországon a BAR / KHR-lista. 

Tulajdonképpen ez egy Központi Hitelinformációs Rendszer, egy nagy adatbázis, amiben minden hitelfelvevő ott van a szerződésének, vagy szerződéseinek az adataival. Az itt tárolt információk alapján tudja a bank, vagy szerződő partner megállapítani, hogy az ügyfél fizetőképes-e vagy sem. Ezt egy összetett pontozási rendszerrel határozzák meg. 

A személyes értékelés 100 és 600 pont között ingadozik. A 600 pont a legrosszabb értékelést, magas rizikót jelenti. Mi alapján határozza meg a SCHUFA az aktuális pontszámodat? Figyelembe veszi az aktuális hitel/hitelek összegét, a különféle szolgáltatóknál jegyzett hátralékokat, az esetleges korábbi inkasszó eljárásokat stb.

Azonban gyakran előfordul, hogy a nyilvántartott adatok tévesek, vagy elévültek. Ezek a bejegyzések részben vagy teljesen töröltethetők. Mivel a SCHUFA-nak nem áll érdekében, így sok esetben csak kérvény benyújtása esetén törlik a negatív előzményeket.


Ügyeletes orvosi ellátás és gyógyszertár
Rendszám fajták Németországban

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások 3

Vendég - Kótai Árpád - 2019. december 20. péntek, 06:15

1000 Eurot vettûnk fel a bankunktol Mikor törlöm ha befizettük?

Válasz:

A bejegyzés nem kerül törlésre, csak egy megjegyzést fűznek hozzá, hogy a felvett hitel teljes mértékben rendezésre került. Ez a későbbi hitelfelvételt pozitívan befolyásolhatja.

Üdvözlettel Füszfa Péter- Start Németország

1000 Eurot vettûnk fel a bankunktol Mikor törlöm ha befizettük? Válasz: A bejegyzés nem kerül törlésre, csak egy megjegyzést fűznek hozzá, hogy a felvett hitel teljes mértékben rendezésre került. Ez a későbbi hitelfelvételt pozitívan befolyásolhatja. Üdvözlettel Füszfa Péter- Start Németország
Vendég - Csaba - 2020. január 23. csütörtök, 22:44

Jó estét! Honnan lehet meg tudni a schufa be sorolásunkat?

Válasz:

A konkrét információkat az un. SCHUFA Selbstauskunft tartalmazza. Ha szeretné kérvényezni a részletes kimutatást kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot: start.nemetorszag@online.de

Üdvözlettel Füszfa Péter - Start Németország

Jó estét! Honnan lehet meg tudni a schufa be sorolásunkat? Válasz: A konkrét információkat az un. SCHUFA Selbstauskunft tartalmazza. Ha szeretné kérvényezni a részletes kimutatást kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot: start.nemetorszag@online.de Üdvözlettel Füszfa Péter - Start Németország
Vendég - Bakos Janosne - 2020. július 24. péntek, 06:17

Hogyan tudom kifizetni a Sufa tartozásom?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A megadott emailcímre kiküldtem Önnek egy rövid tájékozatót.

Üdvözlettel Füszfa Péter

Hogyan tudom kifizetni a Sufa tartozásom? Válasz: Tisztelt Hölgyem! A megadott emailcímre kiküldtem Önnek egy rövid tájékozatót. Üdvözlettel Füszfa Péter
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. november 25. szerda
Start Németország © 2019 - Webdesign by Organik